Bailey en Joy gaan rijden in Genk

Events Nieuws Sport

Bailey van Aken en Joy Bouten mogen op 29 juli mee rijden tijdens de 7e editie van Everts and Friends Charity Race in Genk. Deze race is een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z’n (ex-)collega’s uit de MX1- en MX2-klasse.

Zo zijn er die namiddag races voor ‘Mini’s‘ (50cc en 65cc), ‘Future Stars‘ (85cc), ‘GP Stars‘ (MX1/MX2/WMX), ‘Fun Bikes‘ (brommers) en ‘Golden Heroes‘ (oldtimers). Bailey en Joy rijden tijdens een demo met de 50cc.

De opbrengst van de ‘Everts & Friends Charity Race’ gaat integraal naar door  Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: ‘Een Hart voor Limburg‘ (Koning Boudewijnstichting), Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), Medisch Pedagogisch Centrum De Dageraad (leerlingen met een matige tot ernstige mentale handicap), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt) en Fondatioun Kriibskrank Kanner (een Luxemburgs-Belgisch kinderkankerfonds). Een groot aantal van deze kinderen en jongeren zullen ook aanwezig zijn in Genk. Ze worden ontvangen in een aparte VIP-ruimte en genieten er de aandacht van animatoren en ziekenhuisclowns.

 

Tummers advertentie