Drie tieners gepakt na diefstal poging

Regio Roermond

De politie heeft zondagavond in het Roermondse centrum drie jongemannen uit die plaats kunnen aanhouden. Het trio probeerde rond 20.00 uur een motor te stelen, die stond geparkeerd bij De Oranjerie. Een omstander zag dat gebeuren en belde de politie.

Toen enkele patrouilles daar arriveerden, sloegen de Roermondenaren (2 van 17 jaar; 1 van 18 jaar) op de vlucht. Op aanwijzing van een tweede burger kon de politie de eerste verdachte aanhouden bij het Munsterplein. Niet lang daarna volgde de tweede aanhouding op de Hamstraat. Bij de ingezette achtervolging van de derde verdachte, vorderde de politie de fiets van een voorbijgangster. Mede dankzij die fiets kon ook de derde verdachte worden aangehouden bij het politiebureau. De gevorderde fiets is uiteraard weer met een bedankje bij de eigenaresse ingeleverd.

De motorfiets is bij de diefstalpoging licht beschadigd. De Belgische eigenaar had de motor alleen op het stuurslot staan, waardoor die een gemakkelijke prooi was.

Tummers advertentie