Nieuwe tankautospuit voor brandweer Beesel-Reuver klaar in september

112 Beesel Nieuws

In september van 2012 word de huidige tankautospuit van Brandweer Beesel-Reuver vervangen door een nieuwe tankautospuit. De nieuwe tankautospuit is een Mercedes Benz Atego(4×4) met een Gemco opbouw.

De wagen word opgebouwd bij de firma Gemco in Son. Het voertuig word volledig bepak volgens de geldende richtlijnen en is voorzien van het One Seven (DLS) systeem van BMT. DLS is een systeem waarbij een speciaal soort schuimvormend middel en een hoeveelheid lucht (onder druk) worden toegevoegd aan het water van de tankautospuit. Hierdoor ontstaat een schuimsoort waardoor de slagkracht/bluskracht van een tankautospuit met ongeveer een factor zeven vergroot wordt.

Wanneer de auto klaar is in september is niet bekend, tegen die tijd maken wij daar weer een bericht over.

 

Foto: Brandweer Beesel-Reuver
Tummers advertentie

Tagged