Onweersbuien met hagel en windstoten verwacht

Overige

Er is al dagen voor gewaarschuwd: vrijdag dreigt na een weekje zomer een weersomslag. De dag begint zonnig, maar in de middag, vanaf 17:00, komt er bewolking en ’s nachts is er kans op onweersbuien, misschien wel met hagel en windstoten, aldus het KNMI. De meeste buien vallen in het zuidoosten van Nederland.

Morgenochtend trekken de buien naar het noordoosten weg en begin van de middag verlaten de laatste buien ons land. Ondertussen klaart het van het zuidwesten uit op en krijgen we de zon steeds vaker te zien. De temperatuur doet een duidelijke stap terug en ligt in het westen rond de 18 graden en in het zuidoosten net boven de 20.

Verre vooruitzicht:
vrijdag 03 augustus tot en met vrijdag 10 augustus Zeer waarschijnlijk een koel en licht wisselvallig weertype. De maximumtemperaturen liggen rond of enkele graden beneden normaal. Normaal rond die periode is het 18 graden gemiddeld volgens het KNMI.

 

Tummers advertentie