Geen stijgende lijn afval dumpingen

Gem. Beesel Nieuws

Het dumpen van afval in Nederlandse en Limburgse natuurgebieden is de laatste 10 jaar sterk gestegen. Volgens Staatsbosbeheer verschilt het per regio, in sommige gebieden is er sprake van een toename van 400 procent. In de natuurgebieden op grond van de gemeente Beesel is er geen sprake van een stijgende lijn. Er wordt weliswaar afval gedumpt in de natuur, echter ziet de gemeente geen stijgende lijn in de afgelopen jaren.

Op plekken in de natuur waar vroeger vaak gedumpt werd, zien we steeds minder vaak afval terug” aldus de gemeente. Bij de gemeente zijn 6 locaties bekend waar regelmatig gedumpt wordt. Dat is op de Verlengde Bussereindseweg (Beesel), de Picknick plaats bij Ronckenstein, Kerkveldweg (Beesel), bij de Glasbak Burg. Claessenstraat (Reuver) bij de Hovergeleij (Reuver) en in/rondom de Walsberg. De gemeente heeft laten weten dat er op plekken waar bijvoorbeeld veel jeugd samen komt, wel overlast is van ‘klein’ zwerf vuil. Maar dat is in het algemeen niet in de natuur.

Veel uiteenlopende vormen van afval worden gedumpt, zoals tuinafval, bouwpuin & huishoudelijk afval. In 2011 werd er in de struiken tussen Belfeld & Reuver een complete keuken aangetroffen (klik hier voor het artikel). Hoe het komt dat er in de gemeente Beesel weinig afval gedumpt wordt is niet duidelijk “Misschien zijn de mensen hier netter, en zijn de kosten bij milieustraat veel lager dan bij andere gemeentes“.

De gemeente registreert ongeveer 2 meldingen per week. In 2010 zijn er 13 boetes en 2011 8 boetes uitgegeven. Onlangs heeft de gemeente nog een bedrijf een boete van 2500 euro gegeven voor het dumpen van aval. Treft u ergens afval aan dat daar niet hoort? Dan kunt u dit melden bij de gemeente via 077-474 9292.

 

 

Tummers advertentie