Theater op straat en De Fietsparade

Events Nieuws

Ook dit jaar organiseert Eskacé, de stichting voor kunst en cultuur, weer een fietstocht langs de mooiste plekken van onze gemeente, prettig onderbroken door spetterend straattheater van diverse artiesten: De Fietsparade. Dit jaar staat die manifestatie in Reuver en Beesel eveneens in het kader van Theater op straat, met gratis voorstellingen.

Op maandag 6 augustus is in Beesel de aftrap. Op de Markt om 19.30 uur uit België: Planet Jump Rope met drie optredens van 25 minuten.  De groep is wereldkampioen rope skipping. Dit jaar won DDF (het professionele entertainment team van Planet Jump Rope) Holland’s Got Talent en Don’t stop me now in Engeland.

Dan dinsdag 7 augustus 19.30 uur in Offenbeek bij Cafe de Paerssjtal: Ale Risorio met de show Ale Grativo en Comprimidos. Ale Risorio(Spanje), de clown der clowns. Prettig gestoord en hilarisch leuk. Ale Grativo en Comprimidos is zijn onemanshow. Alhoewel, onemanshow? Ale Risorio kan het niet alleen. Hij heeft jullie hulp nodig! Wil je Master of the Samurai, jongleur of een kleine Peter Pan worden? Bij deze Argentijn kan het allemaal. Hij is onschuldig, hartverscheurend, brutaal en meester van de onzin. Hij is de garantie voor een meesterlijk leuke voorstelling!

 Woensdag 8 augustus begint de Fietsparade, een theaterfietstocht van ongeveer 22 kilometer langs allerlei mooie locaties met telkens verrassende voorstellingen. De start is tussen 10.30 en 12.00 uur; het dagprogramma duurt tot  van 11.00 tot 17.00 uur.

Startlocaties zijn te vinden in Reuver: bij Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof, in Offenbeek bij café de Paerssjtal aan de Keulseweg en in Beesel Harie’s eethuisje. De kosten zijn €4, – voor volwassenen, kinderen tussen 4 en 12 jaar €3, – en kinderen tot en met 4 gratis.

Op woensdagavond  8 augustus is er een tweetal gratis voorstellingen bij Brasserie Bösdael aan de Bosmanshof in Reuver. Om 19.00 én om 20.15 uur l’Esprit du Swing (Reuver e.o.)

L’ Esprit du swing speelt zigeunerswing in de stijl van de Hotclub de France en Django Reinhardt. Opzwepende swingnummers worden afgewisseld door romantische balladen, franse musettes en sfeervolle zigeunermuziek. Van eigen bodem!

Om 19.30 uur CoExistence Acrobats (NL / Denemarken) met acrobatiek.

Drie dagen theater op straat en in de natuur in Reuver, Offenbeek en Beesel, met Eskacé.

Tummers advertentie