Blaaskapel “De Notenkrakers”

Gem. Beesel

In 1967 werd Blaaskapel ‘de Notenkrakers’  door een aantal leden van het Philharmonisch Gezelschap opgericht, als onderdeel  van dit Philharmonisch Gezelschap, met als belangrijkste doel: het maken van leuke ‘andere’ muziek.

Jarenlang hebben de Notenkrakers garant gestaan voor een veelomvattend en boeiend programma met de geliefde Ëgerländer-Sound”als hoofdkenmerk. Aan vele evenementen hebben de Notenkrakers hun muzikale medewerking verleend. De leden zullen niet alleen de optredens in Koblenz (Weindorf) of Brüttich a/d Moezel  en Hellefeld (Sauerland) , maar ook de vele Schützenfesten waaraan zij hebben deelgenomen, nog lang in herinnering blijven behouden.

Vanaf de oprichting is de blaaskapel decennia lang betrokken geweest bij activiteiten georganiseerd door CV De Windjbuujels. Van het begeleiden van Prins en raad door het Windjbuujelriëk tot aan de sjterzittingen, prinsenbals, recepties en het vastleggen van vastelaovendschlagers op diverse geluidsdragers.

De eerste muziekstukken werden in Duitsland gekocht en nog persoonlijk afgehaald  door Harrie en Martin Willemsen…….op het brommertje.

Harrie Willemsen is vanaf de oprichting tot op de dag van vandaag muzikaal leider en verantwoordelijk voor het muzikale niveau van de kapel.

Veel leden van de blaaskapel zijn bijna vanaf het begin actief. Echter ook van veel leden hebben we in de loop der jaren definitief afscheid moeten nemen. Verder hebben leeftijd maar ook wisselingen van instrument de laatste jaren diverse vacatures veroorzaakt. Deze vacatures konden maar moeilijk worden ingevuld. Uiteindelijk is ervoor gekozen om te stoppen met repeteren en het verzorgen van optredens.

Echter……Kermisdinsdag 4 september worden de Notenkrakers uit de winterslaap gewekt en zullen dan vanaf 16.00 uur een spetterend optreden verzorgen bij ‘hun’ café-zaal De Paersstjal te Offenbeek. Wordt er dan een punt  gezet achter het hoofdstuk ‘de Notenkrakers’, of….?????

Tummers advertentie