Grote brand bij Kappa Papier in Roermond

112 Nieuws Regio Roermond

Woensdagmiddag is er in Roermond bij papierverwerker Kappa b.v. een grote brand uitgebroken. De brand zou zijn ontstaan op het opslag terrein waar de papier-blokken opgeslagen liggen. De brandweer is met veel materieel uitgerukt vanwege de omvang van het opslag terrein. In de omgeving hangt momenteel veel rook.

Vanwege de grote rookontwikkeling is het treinverkeer tussen Roermond en Weert stilgelegd.  Ook een berm langs het spoor vatte vlam. De fabriek draait gewoon door.

De brandweer heeft meetploegen ingezet om te controleren of er schadelijke stoffen vrijkomen. De rook trok over een aantal woonhuizen in de kern Leeuwen, maar deze bleek geen schadelijke stoffen te bevatten. 

Schade
Papierfabriek Smurfit Kappa verwacht dat de schade door de brand van woensdag ongeveer 2,5 ton bedraagt.Er is voor ongeveer 120.000 euro aan papier in vlammen opgegaan. Het resterend bedrag zit in het opruimen en bijkomende kosten.

[embedplusvideo height=”253″ width=”400″ standard=”http://www.youtube.com/v/GWGS__RQoiQ?fs=1″ vars=”ytid=GWGS__RQoiQ&width=400&height=253&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1892″ /]


Foto’s : Marco Schmitz

 

 

Tummers advertentie