Appelplukdag in Belfeld

Events Nieuws Regio Venlo

Op 16 september a.s. wordt weer het hoogtepunt van de oogst gevierd, tijdens de Belfeldse  Appelplukdag. Voor jong en oud is dit dé ultieme kans om kennis te maken met nieuwe rassen, nieuwe oogst en nieuwe machines die de telers een handje helpen. En natuurlijk het lekkerste fruit waarop de telers terecht trots zijn.

U kunt op deze dag een bezoek brengen aan Fruitbedrijf van Cleef, Meelderbroekweg 2 in Belfeld tussen 10.00 en 17.00 uur.

Tijdens de Belfeldse Appelplukdag is de boomgaard toegankelijk waar het rijpe fruit op dat moment geoogst wordt. Met uitleg, demonstraties, een wandeling door de boomgaard, proeverijen (fruit, appeltaart, jam, sap, etc.) activiteiten voor kinderen, zoals appelhappen, appel versieren, de appeltrein,koffiehoek, een springkussen etc. en de unieke kans om zelf te oogsten ( tegen een kleine vergoeding), wordt de kennismaking met de nieuwe oogst meteen een super leuke dag uit! Dit jaar zijn ook Het Thomashuis uit Venlo, Bakkerij Geurts uit Belfeld/Tegelen en Streekprodukten uit Limburg. Vorig jaar moesten we  helaas de Appelplukdag afzeggen door de enorme hagelschade eerder in dat seizoen opgelopen.

Nederland blijft een appelland
Reden genoeg om nu eens zelf de boomgaard op te zoeken. Nederland blijft ondanks bescheiden afmetingen namelijk appelleverancier van formaat. Maar liefst 8681 hectare (dat zijn evenzoveel voetbalvelden) vruchtbare bodem is in gebruik als appelboomgaard.

Bommetje gezondheid
Dat de appel een verstandig tussendoortje en gezonde snack is, mag alom bekend zijn. Toch komen er steeds vaker berichten dat het regelmatig eten van een appeltje héél verstandig is. Onlangs ontdekten Amerikaanse onderzoekers cholesterolremmende eigenschappen in de appel. Bekend is inmiddels dat de aanwezige stof pectine snel een vol en verzadigd gevoel geeft. In combinatie met de grote hoeveelheid vezels, water en koolhydraten maakt dit de appel als tussendoortje ideaal voor wie graag wat wil afvallen.

Tummers advertentie