Gem. Beesel krijgt eerste WML watertappunt

Gem. Beesel Nieuws

De gemeente Beesel krijgt het eerste openbare watertappunt van WML. Tijdens een bijeenkomst voor de aandeelhouders, provincie en gemeentes heeft WML het watertappunt introduceert.  Wethouder Smolenaars was daar bij aanwezig en reageerde enthousiast, hij wilde graag dat gem. Beesel de eerste gemeente zou zijn die het tappunt zou krijgen. WML heeft daarbij toen meteen gereageerd.

De locatie van het tappunt is nog niet bepaald, na de winter/vorstperiode word bekeken waar WML het tappunt gaat plaatsen. Het model van WML is vergelijkbaar dat wat in Noord Holland door waterbeheerder PWN geplaatst worden.

Echter blijkt dat minder valide en rolstoelgebruikers niet of niet goed bij de drukknop kunnen komen om het tappunt te bedienen. WML zegt in een reactie daarvan nog niet op de hoogte te zijn of daarmee rekening is gehouden in het ontwerp. Het ontwerp is door een extern bedrijf gedaan in opdracht van WML.

Ook zouden bepaalde flessen niet in het tappunt passen, WML laat daarop weten dat 0,5 liter flessen en de duurzame Dopper fles uitstekend geschikt zijn voor het tappunt.

 

Tummers advertentie