Geen reddingsacties voor brandweer duikteams meer

Nieuws Regio Roermond Regio Venlo

Wie vanaf heden in Noord- of Midden-Limburg te water raakt, hoeft er niet meer op te rekenen dat een duikteam van de brandweer uitrukt. De teams zijn per 4 september ‘buiten dienst gesteld.‘ Dat meldt de jongste nieuwsbrief van de brandweer Limburg Noord.

Dat de duikteams in Bergen, Venlo, Roermond en Weert zouden worden opgeheven, stond al langer vast. De Veiligheidsregio Limburg Noord moet bezuinigen en volgens haar zijn duikers doorgaans toch te laat om levens te redden.

Er blijft slechts één duikteam over dat gestationeerd wordt in Weert, en alleen nog bergingswerkzaamheden verricht. In Noord-Limburg worden alleen nog ‘grijpredding’ vanaf de kant of ‘oppervlakteredding’ vanaf de wal of een boot.

Tummers advertentie