Brons voor Roermondse Paralympiër

Regio Roermond Sport

De 15-jarige Paralympier uit Roermond heeft donderdag brons gewonnen op de Paralympics in Londen. Desiree Vranken haalde bij het 200 meter Wheelen een tijd van 34,85 seconden. Dat leverde haar brons en een persoonlijk record op.

Wheelen is voor rolstoelgebruikers, wat hardlopen is voor mensen zonder rolstoel, alleen ligt de snelheid van een wheeler beduidend hoger dan die van de hardloper. Wheelen wordt ook wel “rolstoelracen” genoemd.

Vranken wist zich tijdens de Open Zwitserse kampioenschappen van 2012 te kwalificeren voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen op de 100 en 200 m.

In 2010 werd Vranken de jongste (13) sporter ooit die de A-Status kreeg bij het NOC*NSF. Vranken komt bij het wheelen uit in de klasse T/F34.

 

Tummers advertentie