Nol Wassen winnaar Veldeke Oeuvre-Priès

Events Nieuws Reuver

De Veldeke Oeuvre-Priès van ’t Limburgs Leed gaat dit jaar naar schrijver Nol Wassen. Al ruimt zestig jaar onderscheidt de Reuvernaar zich met zijn humoristische teksten. Arnold Wassen schreef vele honderden carnavalsschlagers, won twee keer het LVK en maakte vele andere liedjes en gedichten. Wassen wordt nu geëerd voor zijn complete werk. De uitreiking van de prijs vindt op 15 september plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed.

Veldeke Oeuvre-Priès van ’t Limburgs Leed
De Veldeke Oeuvre-Priès van ’t Limburgs Leed werd in 2007 in het leven geroepen door Veldeke Krink Venlo en wordt jaarlijks tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed uitgereikt aan een persoon (of zoals in 2009 een groep) die zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt voor de dialectmuziek. De winnaar ontvangt een beeldje dat gemaakt is door Mariëlle Franssen. De uitreiking vindt plaats op 15 september om 21.15 uur op de Markt in Venlo, de toegang is gratis.

Tummers advertentie