Duurzaamheid centraal tijdens open dag gemeentehuis Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Op zondag 16 september heeft de gemeente Beesel van 12:00 tot 17:00 uur de deuren van het gemeentehuis wijd open staan. Iedereen die het duurzaam gerenoveerde gemeentehuis eens goed wil bekijken, is van harte welkom. Vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in energiebesparing, duurzame energie en elektrische voertuigen, is er van alles te zien en te beleven.

Duurzaamste gemeente van Nederland
In december 2011 is Beesel uitgeroepen tot duurzaamste gemeente van Nederland, in de categorie Beste Project. Het project waarmee deze prijs werd gewonnen, was de duurzame renovatie van het gemeentehuis. Tijdens de open dag wil de gemeente aan belangstellenden het duurzame gemeentehuis presenteren. Het gemeentehuis is gelegen aan het Raadhuisplein in Reuver.

Interessant programma
Voor de open dag is een gevarieerd programma opgezet rondom energie en duurzaamheid.
Vanaf 12 uur kunnen bezoekers de energiemarkt bezoeken waar diverse bedrijven, die actief zijn op het gebied van duurzaamheid, hun producten en diensten presenteren. Daarnaast kunnen bezoekers lezingen bijwonen over duurzame maatregelen die men thuis gemakkelijk kan nemen of deelnemen aan een rondleiding door het gemeentehuis. Voor de jeugd heeft Mad Science leuke demonstraties en doe-activiteiten rondom energie en elektriciteit.
Op het Raadhuisplein tenslotte is een testparcours elektrische voertuigen. Bezoekers kunnen een testrit maken op een elektrische fiets of scooter of meerijden in een elektrische auto om te ervaren hoe een ritje in zo’n milieuvriendelijk voertuig is.

Prijsuitreiking Beesels Beste Idee voor Duurzaamheid
Tijdens de open dag vindt van 14:30 tot 15:30 de prijsuitreiking plaats van Beesels Beste Idee voor Duurzaamheid. De gemeente heeft een prijsvraag opengesteld wie van de inwoners het beste idee voor duurzaamheid heeft. Er zijn in totaal 9 ideeën ingediend. Onder leiding van presentator Frans Pollux wordt de winnaar bekend gemaakt. De gemeente zal het idee, dat als Beste Idee uit de bus komt, samen met de indieners daadwerkelijk uitvoeren.

Tummers advertentie