RTV-Beesel in financieel zwaar weer

Beesel Gem. Beesel Nieuws

De lokale omroep RTV-Beesel verkeerd momenteel in financieel zwaar weer. De omroep kan met de huidige bron van inkomsten niet verder leven. De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering maandag besloten dat de omroep 21.000€ steun krijgt om tot juli 2013 in de lucht te blijven.

De gemeente stelt als voorwaarde dat de omroep in opdracht van de gemeente programma’s gaat maken. De gemeente gaat tussentijds met een werkgroep bekijken of in de toekomst extra steun uit de gemeentekas nodig is. De gemeente raad wil van de omroep een aantoonbare kwaliteitsverbetering.

De gemeente laat ook onderzoeken of RTV Beesel voldoende draagvlak heeft van de bevolking. Op dit moment zijn er geen cijfers over de kijker en luisteraars van de omroep. De omroep heeft nog niet officieel gereageerd op de steun van de gemeente. Men was telefonisch niet bereikbaar.

Voorheen deed voormalig omroep VOX verslag in de gemeente Beesel. In begin 2010 werd door de gemeenteraad gekozen voor YouSeeRadio (RTV-Beesel) als omroep in Gemeente Beesel. De gemeente Beesel vond dat er weinig beloftes werden waargemaakt door Vox.

Tummers advertentie

Tagged