PadXpress van start op scholen in de gemeente

Gem. Beesel Nieuws

Donderdag 27 september gaat in de gemeente Beesel de PadXpress van start op alle basisscholen. Vanaf deze datum kunnen alle leerlingen zich gaan inschrijven voor een divers aanbod aan naschoolse activiteiten. Ook worden de combinatiefunctionarissen, die onlangs van start zijn gegaan, gepresenteerd.

PadXpress is een onderdeel van stichting Cultuurpad. PadXpress is de plek waar je moet zijn voor bruisende activiteiten na schooltijd! Met de PadXpress bieden stichting Cultuurpad alle kinderen een unieke mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief workshops, lessen en/of activiteiten te volgen op het terrein van sport en spel, theater, dans, muziek, media, techniek, kunst, natuur, erfgoed en literatuur.

De kick-off wordt donderdag 27 september op ludieke wijze verzorgd. Tijdens de ‘PadXpress on Tour’ gaat het team van Cultuurpad alle 4 de basisscholen langs om het aanbod van PadXpress aan de kinderen te presenteren. Dit zal op een voor de kinderen leuke manier vorm worden gegeven. Zo zullen ze een dansje gaan opvoeren en gaan er ballonnen de lucht in waarop zij kunnen aangeven wat ze graag willen doen als naschoolse activiteit. Vanaf deze datum kunnen de kinderen zich via de website www.padxpress.nl inschrijven voor het eerste activiteitenblok van week 45 t/m 50.

Bij de eerste school, basisschool ’t Spick zal wethouder Bram Jacobs aanwezig zijn.
Ook zullen de combinatiefunctionarissen gepresenteerd worden die onlangs toegevoegd zijn aan het team van Cultuurpad. Deze combifunctionarissen zullen zich in de gemeente Beesel bezighouden met de ondersteuning van verenigingen en het opzetten van het uitgebreide aanbod van naschoolse activiteiten.

Tummers advertentie