‘IJzeren Rijn moet weer op de politieke agenda’

Regio Roermond

De IJzeren Rijn, de treinverbinding tussen Weert en Antwerpen, moet weer op de politieke agenda komen. De gemeenten Roermond en Weert hebben dit aan het dagelijks bestuur van de provincie laten weten.

In Brabant, Limburg, België en Duitsland wordt al jaren gesproken over opwaardering van de IJzeren Rijn. Concrete stappen om het spoor weer open te stellen voor personen zijn de afgelopen jaren uitgebleven.

Dinsdag werd bekend dat in dezelfde omgeving waar de rails voor de IJzeren Rijn ligt, een moderne haven wordt aangelegd. Hier kan lading worden overgeslagen van de ene vorm van vervoer naar een andere, dat maakt het stuk spoorlijn efficiënter.

Spoorbeheerder ProRail heeft een vergunning aangevraagd bij het Rijk. Natuur- en milieuorganisaties maken bezwaar tegen plannen om weer goederentreinen te laten rijden tussen Weert en Budel. Volgens ProRail hebben vervoerders belangstelling voor heringebruikname van het stuk spoor van een paar kilometer.

Tummers advertentie