Flinke rookontwikkeling na brand bij recyclingbedrijf

112 Nieuws Regio Venlo

Bij recyclingbedrijf Collin in Blerick is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken. Het bedrijf ligt op industrieterrein Venlo Trade Port. Een opslag van oude printervullingen staat in brand en dat veroorzaakt veel rook. De brandweer heeft metingen verricht, zowel in de buurt van de brand als verder weg onder de rook, daaruit is gebleken dat er geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Vanwege de grote rookontwikkeling bij de brand bij het recyclingsbedrijf in Venlo is een gedeelte van het Floriadeterrein preventief ontruimd. De ontruiming verliep rustig en ordelijk. De bezoekers zijn doorgestuurd naar andere delen van het park. De rook was in tot in de verre omgeving te zien. Via Twitter werd gemeld dat er vanuit Neer in de eerste momenten van de brand de rook goed te zien was. Bezoekers die vandaag de Floriade hebben bezocht, kunnen hun tickets (entreeticket, kabelbaanticket en Hop-On/Hop-Off ticket) op een andere gewenste dag tot 7 oktober hergebruiken.

De brandweerkorpsen van Venlo, Maasbree en Horst zijn met groot materieel uitgerukt om de brand te bestrijden. Publiek wordt opgeroepen om niet naar de brand te komen kijken. De brand was rond vijf uur onder controle. Bij het uitbreken van de brand was er volgens de woordvoerder een probleem met de aanvoer van water.

Foto: Stefan Heinen
Tummers advertentie