Docent Bösdael verdachte in zedenzaak

Gem. Beesel Nieuws Reuver

Een 55-jarige docent van de basisschool Bösdael wordt verdacht van het bezit hebben van kinderporno. Ouders zijn per brief geïnformeerd. In de brief laat de directie het volgende weten “een leerkracht van onze school is betrokken geraakt bij een onderzoek door de politie op verdenking van een zedendelict”. De politie kwam de leraar op het spoor na landelijk onderzoek van het KLPD.

De directie laat verder weten “er is tot op heden, geen relatie tussen de verdenking en de school. Verder is er op dit moment geen aanleiding om te veronderstellen dat er sprake is van seksueel misbruik.” De directeur liet weten aan Dagblad de Limburger: “De betreffende docent is niet op school en is ook niet gewenst op school. Hij is dus geschorst.

Regionale omroep L1 meldt dat de docent les zou geven aan groep 5 van de basisschool. Ouders, docenten, kinderen en overig personeel zijn geschrokken van het onderzoek. Gedurende het onderzoek zullen diverse gesprekken gevoerd worden. De gesprekken moeten er voor zorgen dat ouders en kinderen het gevoel van veiligheid houden. Waarschijnlijk vindt komende week een informatieavond plaats.

De leraar, uit de gemeente Venlo, zit niet vast. Eerst wordt verder onderzoek gedaan, daaruit moet blijken of de man alsnog wordt opgepakt. De politie zou woensdag al een inval hebben gedaan in het huis van de man. Uit het onderzoek zal later meer informatie openbaar komen.

Tummers advertentie