Reuverse vrouw met 2 andere gepakt na diefstal

112 Nieuws Reuver

De politie heeft na hulp van winkel personeel en via een bericht op burgernet drie winkeldieven weten te pakken. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Reuver, een 35-jarige vrouw en 39-jarige man uit Rotterdam.

Omstreeks half vier kreeg de politie melding van een winkeldiefstal bij een drogisterij op de Lambertushof in Nederweert. Door winkelpersoneel werd gezien dat een man en twee vrouwen een buggy met kind gebruikte om verzorgingsproducten weg te nemen. Een personeelslid volgde de dieven tot aan hun auto. De gealarmeerde politie kon hier een verdachte, 34-jarige vrouw uit Reuver, aanhouden. De andere verdachten hadden zich opgesplitst.

Tijdens het overbrengen van de aangehouden verdachte naar het bureau zag de patrouille een man die voldeed aan het signalement op de Geenestraat. De verdachte, 39-jarige man uit Rotterdam, vluchtte een horecagelegenheid in en werd uiteindelijk op het toilet aangetroffen en aangehouden.

Een uitgestuurd burgernet bericht met het signalement van de 35-jarige vrouw, zorgde ervoor dat een deelnemer van Burgernet de vrouw zag en haar locatie meldde. De vrouw werd aangetroffen bij een bushalte op de Lindenstraat en ging er met haar kind vandoor.

Een agent kreeg van een passerende fietser een fiets en zette met de fietser op de bagagedrager de achtervolging in. Hierop kon de vrouw worden aangehouden. In de auto zijn gestolen goederen aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Voor het kind is Bureau Jeugdzorg ingeschakeld.

Tummers advertentie