TV Ellef begint commerciële zender

Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

TV Ellef start op 11 novembert een commerciële zender die te zien als zijn in de gemeentes Beesel, Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Echt. Op 11 november gaat TV Ellef van start met een eigen digitaal TV-kanaal. Iedereen met het digitale TV abonnement van Ziggo kan de zender vanaf die dag ontvangen.

Ruiver.nl is lange tijd goede partners met Tv Ellef. Wat voor voordelen deze grote stap met zich mee brengt moet in de toekomst nog uitwijzen. Net als op de website  zal straks regionaal nieuws, sport, carnaval en muziek de belangrijkste pijlers zijn van TV Ellef.

A.s. maandag wordt de start van het TV kanaal voor pers en potentiële adverteerders gepresenteerd in café de Pauw in Roermond. Iedereen die interesse heeft in een TV reclame spot is die dag welkom en men kan zich opgeven via een e-mail naar TVEllef.

Olaf Simons, eigenaar en programmamaker van TVEllef, maakt dan ook bekend welke programma’s het TV station gaat uitzenden vanaf november: “Doordat we een commerciële omroep zijn hebben we maar één doel: zoveel mogelijk kijkers trekken. We hoeven ons niet te verantwoorden naar gemeentes, zoals een publieke lokale omroep dat wel moet. Bij ons staat de kijker centraal en daarvoor halen we alles uit de kast. Wat precies, dat maken we maandag bekend” aldus Olaf.

TVEllef is een commerciële omroep, en wordt niet gesteund met overheidsgeld. Bij reguliere lokale omroepen is dat wel het geval. Daardoor is TVEllef volledig afhankelijk van adverteerders uit de regio. CDA raadslid Jeanne Roelofs liet op Twitter weten:  “Zo zie je maar weer regio-tv kan zelfs zonder staatssteun en zorgplicht. Roots liggen bij omroep Maas & Grens.” Onlangs werd bekend gemaakt dat RTV-Beesel, de officiële omroep van onze gemeente geld krijgt om tot medio 2013 te kunnen uitzenden.

 

Tummers advertentie