Gemeente Beesel presenteert het Draaksteken op de Floriade

Events Gem. Beesel Regio Venlo

Tijdens het weekend van 29 en 30 september presenteert de gemeente Beesel zich aan de wereld tussen het kleurrijke groen op de Floriade in Venlo. Speciaal voor die gelegenheid zal voor het eerst in de lange historie van het Draaksteken, de Beeselse Draak buiten het dorp worden getoond aan het publiek. Achter de schermen zijn tientallen vrijwilligers al drukdoende met repeteren, de kleding in orde te brengen en natuurlijk de draak speelklaar te maken. Op zaterdag en zondag kan het publiek dan de strijd van Beesel tegen de draak met eigen ogen aanschouwen op de Floriade.

Beleef de legende van St. Joris en de Draak!
In 2016 is het pittoreske Limburgse dorpje Beesel weer in de ban van de draak. Dan vindt namelijk het zevenjaarlijkse Draaksteken plaats, dat op grootse en theatrale wijze wordt uitgebeeld. Met ruim 500 spelers en enkele honderden medewerkers achter de schermen kunt u tijdens deze groots opgezette theaterproductie genieten van theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor.

Maar zo lang hoeft u niet te wachten want in het laatste weekend van september zal een bont gezelschap als wandelend theater met een Middeleeuws karakter over het Floriade terrein rondtrekken. Aanschouw met eigen ogen de adembenemende draak, die zijn vleugels heeft uitgeslagen en tussen de kleurrijke bloemen op de Floriade is neergestreken. Tijdens het laatste weekend van september zal het Draaksteken dagelijks drie verschillende voorstellingen geven aan het Floriade publiek.

Generale repetitie
Vanaf begin september wordt er door tientallen acteurs druk gerepeteerd om alle teksten onder de knie te krijgen. Achter de schermen zijn verschillende commissies drukdoende om er voor te zorgen dat ook de draak en de kostuums gereed zijn voor de optredens. Op donderdagavond 27 september aanstaande zal in hartje Beesel de generale repetitie plaatsvinden. Alle spelers zullen in kostuum onder leiding van regisseur Cees Rullens de drie Floriade voorstellingen spelen op de Markt. Uiteraard zal ook de draak zich laten zien.

Belangstellenden zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom op de Markt in Beesel om de generale repetitie bij te wonen. Gemeente Beesel, de regisseur, spelers en het  bestuur van Stichting Draaksteken hopen op een grote publieke belangstelling tijdens dit evenement.

Tummers advertentie