Harde wind zorgt voor overlast

112 Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Door de harde wind zijn veel takken en bomen maandagmiddag omgevallen. Vaak was dit geen gevaar voor mens, dier en verkeer, in tientallen gevallen wel. De brandweer moest er aan te pas komen om de bomen die het verkeer hinderden door te zagen. In de regio Midden / Noord Limburg moest de brandweer uitrukken in Swalmen, Horn, Asenray, Panningen, Meijel, Weert, Venlo en Venray.

Fietspaden en wegen in het buitengebied liggen bezaaid met takken en bladeren. In Swalmen moest de brandweer uitrukken van wegen een grote afgebroken tak op de doorgaande weg “De Lanck”.

Het KNMI heeft voor heel Nederland een waarschuwing gegeven voor windstoten tot 80 km/h.De harde wind gaat gepaard met een gebied met onweersbuien dat vanuit het zuidwesten overtrekt. In verband daarmee heeft het KNMI voor het hele land waarschuwingscode geel afgegeven. In de middag en avond neemt de wind toe naar (vrij) krachtig 5 tot 6, aan de westkust tot stormachtig of storm 8 à 9. Daarbij zijn zware windstoten tot 90 kilometer per uur mogelijk, aldus het weerinstituut. Pas tegen middernacht neemt de vlagerige wind wat af.

**UPDATE**
De brandweer heeft maandag 22 meldingen gekregen in verband met de harde wind. In 17 gevallen ging het om omgewaaide bomen en afgewaaide takken. Op het Floriade-terrein in Venlo werd de kabelbaan stilgezet. Ook zijn daar een aantal tenten uit voorzorg afgebroken.

[embedplusvideo height=”478″ width=”800″ standard=”http://www.youtube.com/v/ykG9QsSGeX0?fs=1″ vars=”ytid=ykG9QsSGeX0&width=800&height=478&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3869″ /]

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie