Brandweer Beesel-Reuver test nieuw voertuig

Beesel Gem. Beesel Nieuws Reuver

Brandweer Beesel-Reuver gaat komende weken hun nieuwe aanwinst testen. De oude tankautospuit is toe aan vervanging om aan de nieuwe eisen en techniek te kunnen voldoen. Zo heeft de nieuwe auto betere verlichting, digitale aansturing van de pomp en de mogelijkheid om direct met schuim te kunnen blussen.

Schuim wordt tegenwoordig vaker gebruikt door de brandweer om branden beter te kunnen blussen doordat het schuim effectief koelt. Ook als men blust met schuim heeft de brandweer veel minder water nodig om te blussen.

De brandweer rukt komende weken nog met hun ‘oude’ voertuig uit. Zodra alle tests geslaagd zijn worden de laatste materialen overgezet naar het nieuwe voertuig. Volgens postcommandant Jos Geerlings is dat medio November.

[embedplusvideo height=”365″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/O2ffMGJCSnI?fs=1″ vars=”ytid=O2ffMGJCSnI&width=600&height=365&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6202″ /]

Tummers advertentie