Café Friends moet terras kleiner maken

Gem. Beesel Nieuws Reuver

Café Friends moet op last van de rechter en gemeente het terras inkorten van 24m2 naar 18m2. Onlangs had fam. Dorssers na gerechtelijke uitspraak een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente. De gemeenste moest voor 1 oktober laten weten of de gemeente gehoor gaf aan het verzoek of het weigerde. De gemeente liet toen weten aan Ruiver.nl dat een gerechtelijke uitspraak niet zomaar genegeerd mag worden als daar een handhavingsverzoek op komt.

De gemeente heeft uiteindelijk besloten om het verzoek te handhaven (klik voor JPEG/brief) en heeft Friends opgelegd om het terras te verkleinen. In een brief laat de gemeente aan Friends weten dat “U moet de overtreding binnen twee weken beëindigen. Ik wijs u op het stappenplan en de mogelijke consequentie als u de overtreding niet beëindigd. Als binnen een jaar na verzending van de waarschuwingsbrief de overtreding niet wordt beëindigd en/of een volgende overtreding wordt geconstateerd, leg ik u (na het verzenden van een vooraankondiging handhaving) een last onder dwangsom op of trek ik de vergunning in” aldus de burgemeester.

De gemeente heeft aangegeven verder zich niet uit te laten/reageren op de uiteindelijke beslissing. Friends heeft laten weten dat men gaat kijken wat de opties nog zijn, “Een toeristische gemeente, maar moet wel het terras inkorten. De gemeente raakt documenten kwijt en wij zijn de klos”. Friends heeft nog geprobeerd met foto’s van vroeger (vorige eigenaar) aan te geven dat het terras altijd de huidige grootte heeft gehad. Echter was dat bewijs niet hard genoeg voor de rechter.

De gemeente heeft na ontvangst van het verzoek aangegeven “Wij willen komende winter gebruiken om te bekijken of het mogelijk is om het aantal vierkante meters op te schroeven valt, Friends zou daarvoor wel een aanvraag moeten doen“. Of het café een nieuwe vergunning gaat aanvragen is niet bekend.

Tummers advertentie