Wervingsactie Burgernet in Roermond en Swalmen

112 Regio Roermond

In de week vanaf 8 oktober is het promotieteam Burgernet actief in Roermond en Swalmen. De actie past in het kader van de Week van de Veiligheid. Na dinsdag op de markt in wijk De Kemp (10.00 – 16.00 uur) is het team woensdag op de markt in de Binnenstad (Munsterplein) van 10.00 – 15.00 uur en vervolgens op de markt in Herten van 16.00 – 18.00 uur. Vrijdag van 10.00 – 16.00 uur is Swalmen de locatie, voor de vestiging van Albert Heijn.

Het is de bedoeling zoveel mogelijk mensen te bewegen zich aan te melden bij Burgernet. Dit is een middel van de overheid dat bijdraagt om samen met de inwoners de veiligheid in hun (directe) woonomgeving te verbeteren. Ook kunnen gemeenten hun inwoners waarschuwen voor incidenten die van invloed zijn op de volksgezondheid of openbare orde zoals gevaarlijk zwemwater of een plotselinge wegafsluiting. De gemeente Roermond streeft er naar om voor het jaar 2012 10% van haar inwoners als deelnemer van Burgernet te hebben.

Tummers advertentie