Vasteloavesleefde is… de nieuwe Windjbuujelslager

Events Nieuws Offenbeek Reuver

Zaterdagavond heeft het nummer ‘Vastelaovesleefde is…’, gezongen door Pascal Gommans, van publieksjury en vakjury het hoogste aantal punten gekregen en is daarmee unaniem verkozen tot ’Windjbuujelsjlaeger 2012 / 2013. Tekst is geschreven door Ger Geerlings en Jack Claessen tekende voor de muziek.

In een gezellige bomvolle zaal van de Café-Zalen de Paerssjtal namen op zaterdag 6 oktober maar liefst 14 deelnemers deel aan de liedjesavond 2012. Nadat alle liedjes gezongen waren, konden de punten van jury en publiek worden geteld.

 De aanmoedigingsprijs, ‘aanwiespries’ genoemd, ging dit jaar naar nieuwkomer ‘Tomatensoep mèt vermesjel’ met het lied ‘Optochfaam’ van Emiel Ketellapper. De derde plaats was voor het lied ‘Leve sjat’ gezongen door de leiding van Jong Nederland. Bas Geujen schreef hiervoor de tekst en muziek. Het zilver is gewonnen door de groep SJEIV met het nummer ‘De roete bloes’. Tekst en muziek afkomstig van Koos Franssen. Het lied ‘Vastelaovesleefde is…’ behaalde de eerste plek. De liedjes van alle drie de winnaars worden samen met de winnaar van de ‘Blageliedjesmiddig’ uitgebracht op de nieuwe Windjbuujel CD.

Foto: v.v. De Windjbuujels – Frank Stevens
Tummers advertentie

Tagged