Glasvezel of geen glasvezel voor gem. Beesel ?

Beesel Gem. Beesel Nieuws Offenbeek Reuver

De aanleg van glasvezel van Reggefiber in Nederland is in volle gang. Binnenkort is gemeente Beesel aan de beurt om op dit nieuwe, razendsnelle netwerk te worden aangesloten. Voorwaarde is dat ten minste 30% van de huishoudens in het aansluitgebied van Beesel, Reuver en Offenbeek een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie.

De aanleg van glasvezel vergt enorme investeringen. Daarom komt dit nieuwe netwerk in eerste instantie in gebieden en steden waar de bewoners het enthousiast omarmen en daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarbij is een kritische grens bepaald. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders zal met de aanleg van glasvezel worden begonnen. De aansluiting is kosteloos, net als een glasvezelmodem in de woning.

Sinds maandag kunnen huishoudens een glasvezelabonnement nemen vanuit het overzicht van Reggefiber (klik hier). De peiling vindt plaats op 20 januari 2013. Wordt het percentage niet gehaald, dan krijgen andere gemeenten voorrang en kan het jaren duren voordat Beesel opnieuw aangesloten kan worden op glasvezel van Reggefiber.

[poll id=”4″]

Bösdael en Reuversveld:
In de wijken Bösdael en een deel van Reuversveld in Reuver heeft ViaGlas al een glasvezelnetwerk aangelegd. Daarnaast inventariseert ViaGlas de interesse onder ongeveer 200 huishoudens van een ander gedeelte van de wijk Reuversveld. De woningen die al voorzien zijn van een glasvezelaansluiting van ViaGlas en ook de nieuwe aan te sluiten woningen neemt Reggefiber vooralsnog niet mee in haar aansluitgebied.

Tummers advertentie

Tagged