Piet Braken Toernooi 26e editie geslaagd

Nieuws Reuver Sport

Zondag 7 oktober was in Reuver het internationaal Piet Braken Toernooi, vernoemd naar een oud trainer die op weg naar de judo training in Reuver is overleden. Het toernooi is al jaren een groot succes, mede door alle vrijwilligers, organisatie comité, sponsoren en vele andere.

Deze editie was het ook weer een sportief succes voor de judoka’s van JC Reuver. Helaas was er alleen eremetaal binnen gehaald door de meiden van JC Reuver. Véronique van Schaik kwam de dag ervoor, ook al in actie op het NKT, het kwalificatie toernooi voor het NK senioren.

Op dat NKT maakte ze al een goede indruk, mede door 2 maal te scoren tegen de latere kampioen Ires Iwema. Helaas wist ze zich niet te plaatsen voor het NK, maar de basis voor een succesvol PBT lag er. En het gebeurde ook, Véronique won de klasse tot 63kg met oppermacht.

De Belfeldse Lieke Derks, knokte ook goed en wist al haar tegenstanders plat te krijgen en pakte zo ook goed. Ook Indy Bernards lukte het om de om de gouden medaille mee naar huis te nemen, zij won de klasse tot 28kg. De medailles die in Reuver te winnen zijn, zijn ook echt de moeite waard. Iedereen wil z’n exclusieve grote vierkantige medaille winnen.

De zilveren uitvoering is ook heel mooi, deze werden gewonnen door twee JCR leden uit Swalmen. Suraya Peters en Renske Leppers, maakte beide mooie worpen in de voorronde, maar verloren de finale nipt en pakte zo het zilver in respectievelijk de klasse tot 36 en 25kg. Veerle Leppers tot 40kg en Bobby Derikx tot 28 kg wonnen de derde plaats.

De coaches Anke en Rick konden redelijk tevreden terug kijken op het eigen Piet Braken Toernooi, terwijl er volgend jaar ook enkele medailles naar de jongens moeten.

De verenigingsbeker ging naar Hercules, gevolgd door de Kenamju en sportschool Theunissen.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie

Tagged