Verdrievoudiging overlast Venlo sinds wietpas

Regio Venlo

Het aantal meldingen van drugsoverlast in Venlo is in vergelijking met vorig jaar verdrievoudigd, dat heeft regionale omroep L1 laten weten. Sinds de invoering van de strengere regels voor coffeeshops op 1 mei kwamen er ongeveer 200 meldingen binnen. In dezelfde periode in 2011 waren dat er 72 aldus de gemeente Venlo.

Volgens L1 komt het waarschijnlijk door de wietpas. Een wietpas is een bewijs van lidmaatschap (clubpas) dat in de drie meest zuidelijke provincies (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) van Nederland vereist is voor toelating tot een coffeeshop. Het aantal leden van een coffeeshop wordt tot 2000 beperkt, toeristen kunnen er niet meer terecht.

Het aantal aanhoudingen steeg van 101 vorig jaar naar 229 dit jaar in de periode 1 mei tot 1 oktober. Ook in Roermond is het aantal meldingen van overlast en straathandel gestegen. Sinds de invoering zijn er in Roermond 130 mensen aangehouden.

Tummers advertentie

Tagged