Beesel wil energieneutraal worden

Gem. Beesel Nieuws Offenbeek

De gemeente Beesel wil in vanaf 2030 energieneutraal zijn. Het is de bedoeling dat de energie die de gemeente nodig heeft, dan zelf wordt opgewekt door bedrijven en de inwoners. Om dat voor elkaar te krijgen worden er energiecoaches aangesteld en wordt er een modelwoning met de nieuwste snufjes waar mensen terecht kunnen voor tips over energiebesparing gerealiseerd.

Met dit initiatief wil de gemeente meedoen aan een  milieuprijsvraag van het ministerie. Daar ligt 300.000 euro klaar voor goede ideeën. Wethouder Verlijsdonk heeft Beeselse plannen  maandagmiddag geheel in energieneutrale een postduif naar Den Haag gestuurd.

Slim omgaan met energiegebruik
Op vele plaatsen in Nederland werken gemeenten, woningcorporaties en andere partijen al samen om bewoners te helpen om energiebesparend bedrag te realiseren, met als resultaat lagere energielasten en dus lagere woonlasten.

[embedplusvideo height=”447″ width=”560″ standard=”http://www.youtube.com/v/V0gFRYOY4Ww?fs=1″ vars=”ytid=V0gFRYOY4Ww&width=560&height=447&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2099″ /]

Tummers advertentie

Tagged