“Benoeming van Offermanns uitgesloten”

Regio Roermond

Sinds vrijdag heerst er chaos binnen de politiek in Roermond. De VVD ligt zwaar onder vuur nadat de Rijksrecherche de woningen van Van Rey, zijn kinderen, het stadhuis in Roermond en in het gouvernement in Maastricht binnenviel. De Rijksrecherche zou onomstotelijk bewijs hebben van het lekken van informatie door Jos van Rey aldus L1.

Er is een opname van een telefoongesprek door de recherche gemaakt, waarop te horen is dat Jos van Rey twee vragen doorspeelt die de sollicitatiecommissie aan beoogd burgemeesterskandidaat Offermanns zou gaan stellen. Daardoor zou de benoeming van Offermanns uitgesloten zijn aldus NRC Handelsblad.

De opnames zouden vrijdag tijdens het verhoor van fractievoorzitter Dré Peters ook zijn afgespeeld en bewijzen volgens de krant dat Van Rey zijn ambtseed heeft geschonden. Dré zelf laat weten aan L1 dat Van Rey onschuldig is, de recherche zou onvoldoende bewijs hebben.

Van Rey zelf schuilt zich voorlopig achter zijn advocate die zaterdag liet weten aan de media “Er is niets onoorbaars is gebeurd en ben teleurgesteld in het land en het Openbaar Ministerie“. Het college van burgemeester en wethouders van Roermond komt maandagochtend bij elkaar om de situatie te bespreken rond de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey.

Tummers advertentie

Tagged