Advocaat Yvonne B. eist stopzetting rechtszaak

Reuver

Advocaat Victor Koppe wil dat het Openbaar Ministerie genocideverdachte Yvonne B. uit Reuver niet langer vervolgt, dat laat L1 maadagochtend weten. Justitie zou voor Yvonne B. ontlastend vonnis tegen tientallen genocideverdachten al 2 jaar in bezit hebben, maar pas afgelopen week aan het dossier hebben toegevoegd.

Aldus de Amsterdamse raadsman maandag, die daarom de rechtbank in Den Haag gaat vragen het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren. Volgens hem heeft hij de 71 getuigen niet kunnen confronteren met de uitspraak. Het oordeel van de rechtbank in de Rwandese hoofdstad Kigali uit 2003 gaat over een massaslachting in Kigali. De Reuverse zou daarvan de opdrachtgever zijn geweest, aldus de aanklagers in Nederland.

Voor de behandeling van de strafzaak tegen de van genocide verdachte Reuverse Yvonne B. zijn 21 dagen uitgetrokken, verspreid over acht weken. De laatste procesdag staat gepland op 20 december. De uitspraak wordt pas in 2013 verwacht.

Tummers advertentie

Tagged