Ricardo Offermanns wordt geen burgemeester van Roermond

Regio Roermond

Voorgedragen Ricardo Offermanns heeft zich teruggetrokken als beoogd burgemeester van Roermond. Dat heeft Offermanns per brief laten weten aan minister Spies van Binnenlandse Zaken. VVD’er Offermanns, huidig burgemeester van Meerssen, is verdachte in een onderzoek naar het lekken van informatie rond de burgemeesters-benoeming in Roermond.

Wethouder Jos van Rey zou hem telefonisch informatie hebben gegeven, waarbij hij voordeel had tijdens de sollicitatiegesprekken, zo maakte het Openbaar Ministerie afgelopen vrijdag bekend. Offermanns was door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij was nog niet officieel benoemd. Gouverneur Bovens wil een nieuwe procedure voor vacature benoeming burgemeester Roermond.

Tummers advertentie

Tagged