Van Rey uit de politiek

Regio Roermond

Wethouder Jos van Rey is met onmiddellijke ingang gestopt als wethouder van Roermond en als lid van de Eerste Kamer. ‘Met pijn in het hart. Het gaat u goed, zorg goed voor os leef Remunj‘, zei hij in de extra raadsvergadering maandagavond. Van Rey noemde de afgelopen dagen ‘de moeilijkste momenten uit mijn leven‘.

Raadslid Marianne Smitsmans-Burhenne heeft maandag de afgetapte telefoongesprekken van Jos van Rey mogen beluisteren tijdens het verhoor van de Rijksrecherche. Ze wilde er nog niet veel over kwijt, behalve dat er ‘meer mensen bij betrokken waren’ dan de van ambtelijke corruptie verdachte Offermanns en Van Rey.

Van Rey gaf verder aan dat hij er zich niet zomaar bij neerlegt: “U kent mij, ik zal vechten“. Toch vond van Rey het beter om op te stappen omdat dat beter zou zijn in het belang van de stad.

Zolang het onderzoek loopt zal er niet veel informatie vrij komen. Loop van de week gaat de politiek in Roermond zich bijeen rapen en bespreken over de toekomst van de stad en het bestuur.

Tummers advertentie

Tagged