[poll] ‘Spoor Nijmegen-Roermond voor 2020 verdubbelen’

Gem. Beesel Regio Roermond Regio Venlo

Het spoor op de lijn Nijmegen – Roermond moet in 2020 verdubbeld zijn” aldus gedeputeerde Patrick van der Broeck tegen L1 maandag. Van der Broeck heeft al een eerste overleg gehad met het ministerie van verkeer. Het aantal reizigers op het traject tussen Nijmegen en Roermond is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat leidt tot veel klachten tijdens de spits vanwege overvolle treinen, vaak kunnen reizigers dan wachten op een volgende volle trein.

De kosten voor verdubbeling en elektrificatie van het spoor van Nijmegen naar Roermond liggen tussen de 400 en 500 miljoen euro. Er is nog geen geld gereserveerd voor het project. Elektrificeren van het spoor zijn niet veel mensen blij mee. Dat zou namelijk het landschap van diverse gemeentes schaadden. Ook zijn veel reizigers van mening dat de stroommasten er voor kunnen zorgen dat er totaal geen treinveer mogelijk is bij slecht weer zoals onweer. In de randstad heeft dat vaak uren lange vertraging als gevolg.

[poll id=”5″]

Tummers advertentie

Tagged