12 jaar cel voor kopstuk internationale drugsbende

Regio Venlo

Dori X. (49) uit Venlo is woensdag door de rechtbank in Aken(D) veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens de productie van en handel in drugs, dat meldt de Limburger donderdag. Twee leden van de bende – Marcel V. (42) uit Tegelen en Hendricus M. (40) uit Venlo moeten respectievelijk tien en acht jaar de gevangenis in.

Dori X. wordt door de Duitse justitie beschouwd als het kopstuk van een internationale drugsbende. De Duitse rechtbank trok bijna een jaar uit voor de behandeling van deze grootscheepse drugszaak. X. zit momenteel in Belgiƫ een celstraf uit van zes jaar, ook vanwege drugsdelicten. Daarna moet hij in Duitsland zijn straf uitzitten.

Het oprollen van de bende was het werk van opsporingsinstanties in Duitsland en Nederland. Het onderzoeksteam kreeg de naam Visarend. De harde kern van de bende bestond uit circa 25 lieden. Verder waren er 75 handlangers in het spel.

Tummers advertentie

Tagged