Gemeente onthult openbare AED wandkast

Beesel Gem. Beesel Offenbeek Reuver

 

Wethouder Bram Jacobs heeft vrijdag een AED met wandkast in de gemeente Beesel onthult bij de Burgemeester Henxdrixhof, in het bijzijn van Kernoverleg Reuver en VVE Leeuwenhoek. Dit zijn de twee partijen die de plaatsing van de openbare en toegankelijke AED in samenwerking met de gemeente mogelijk hebben gemaakt.

De AED en het project Burgerhulpverlening
De AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt om mensen met een hartaanval te reanimeren. De AED met wandkast is 24 uur per dag bereikbaar en daarmee zet de gemeente een belangrijke stap in het project burger hulpverlening. Dit is een project waarin de gemeente samen met de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAV Limburg Noord) probeert het aantal doden als gevolg van een hartaanval terug te dringen. De eerste AED met wandkast is gerealiseerd in samenwerking met het kernoverleg Reuver en VVE Leeuwenhoek. Hiermee laten we zien wat de gemeente sámen met haar inwoners kan bereiken.

Inzet van een AED
Bij het project burger hulpverlening zijn AED’s en vrijwilligers geregistreerd in een systeem, dat is gekoppeld aan de meldkamer van 112. Zodra een melding binnenkomt van een hartaanval, ontvangen vrijwilligers een sms-bericht met het verzoek om hulp te bieden totdat de ambulance arriveert. Kostbare tijd blijft daarmee bespaard en dat vergroot de kans op overleving aanzienlijk, vooral in de buitengebieden.

Een dekkend netwerk
De gemeente Beesel heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een dekkend netwerk van AED’s. De komende weken bevestigen ze, verspreid door de gemeente, zeven AED’s in een ongesloten wandkast. Deze AED’s kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week ingezet worden Daarnaast hebben vijf particuliere instellingen hun AED te laten registreren. Hierdoor zijn deze AED’s grote delen van de dag (doorgaans kantooruren) te gebruiken.

 

Samen met verschillende partners en instelling werkt de gemeente Beesel aan een dekkend netwerk van AED’s. Samen zetten we ons in voor uw gezondheid!

 

 

 

 

 

Tummers advertentie

Tagged