Beesel scoort bij jury prijsvraag “De knop om”

Gem. Beesel

Wethouder Duurzaamheid Ton Verlijsdonk liet de duif 15-oktober op vanaf een schoolplein in de Beeselse buurt Heyencamp, geholpen door een groep kinderen. Heyencamp staat centraal in het plan ‘De groene vogel’, waarin energiecoaches bijdragen aan bewustwording bij bewoners en ondernemers. De buurt krijgt in het plan bovendien een energieneutrale ‘bespaarwoning’ annex infocentrum. Doel is om in 2030 alle energie voor de gemeente Beesel (nu een kleine veertienduizend inwoners) te laten opwekken door huishoudens en bedrijven.

Volgens het briefje dat om de poot van de postduif zat gewikkeld is het plan ‘een co-creatie van gemeente Beesel, met burgers, bedrijven en organisaties’. Daar gaat Beesel mee scoren bij de jury. ‘Lokale samenwerking werkt‘, zegt Barbara Leenen, programma adviseur bij Agentschap NL. ‘Hoe meer partijen zich bewust zijn van het belang van besparing en samen werken aan besparingsdoelen, des te effectiever het plan.

Aan de prijsvraag zijn prijzen van 25.000 euro, 20.000 euro en 15.000 euro verbonden. De drie winnaars worden op 12 december bekendgemaakt. Zij maken bovendien kansom hun ideeën verder uit te werken in de vorm van een pilotproject.

Tummers advertentie

Tagged