Grote zoekactie na miscommunicatie

112 Regio Venlo

Woensdagmiddag is groot alarm geslagen nadat een 11-jarig meisje als vermist werd opgegeven door miscommunicatie. Ze was niet weggelopen, maar bij een opvangadres. Na het middaguur was het meisje voor het laatst gezien op een school aan de Rijnbeekstraat in Venlo.

Hoewel ze ondertussen al op een opvangadres was, werd urenlang met ruim 35 politieagenten gezocht naar het meisje. Een politieheli kwam de zoekactie ondersteunen en heeft naast het gebruik van warmtebeelden ook mensen middels een luidsprekersysteem opgeroepen om naar het meisje uit te kijken. Via Burgernet en Twitter werden berichten verspreid en later ook een foto om mensen te attenderen op het vermiste meisje. Bij Amber Alert werd een voorwaarschuwing gegeven.

Even voor half zes kwam het bericht binnen dat zij op het opvangadres was, zij was in goede gezondheid en werd herenigd met haar ouders. De politie gaat onderzoeken hoe het misverstand heeft kunnen gebeuren.

Tummers advertentie

Tagged