Informatieavond Glasvezel druk bezocht

Beesel Gem. Beesel Nieuws Offenbeek Reuver

De informatieavond in Reuver over de mogelijke aanleg van glasvezel in de gemeente Beesel is druk bezocht. Maandag was er al een informatieavond in Beesel over de aanleg, daar kwamen ruim 90 mensen op af. In Reuver was de opkomst hoger, ruim 150 mensen kwamen naar de Schakel om zich te laten informeren over de voordelen van glasvezel.

Er waren veel vragen, vooral bewoners van het Reuversveld zaten met vragen. Zo sluit bijvoorbeeld Reggefiber het Reuversveld niet aan op het open glasvezel netwerk omdat de provider ViaGlas daar momenteel al glasvezel heeft liggen. ViaGlas beheert zijn eigen netwerk en sluit daarmee andere providers uit. Reggefiber stelt hun netwerk beschikbaar voor alle providers.

Ook hadden mensen veel vragen die momenteel aangesloten zijn bij Ziggo. Verschillende providers ondersteunen het om televisie via de huidige binnenhuisbekabeling te blijven bekijken dmv een omvormer van glasvezel naar COAX. Echter zijn daar wel beperkingen in per provider.

Het grootste voordeel van glasvezel is dat het klaar is voor de toekomst. Technieken die er momenteel nog niet zijn, kunnen op glasvezel uitgevoerd worden.Elke glasvezel verbinding kan enorm veel ‘data’ verwerken bij iedere aansluiting. Internet, telefonie & televisie gebruikt slechts een fractie van de capaciteit van glasvezel, waar ADSL en COAX tegen het limiet aan zit. Zo werken zorginstellingen steeds meer met beeldcommunicatie met patiĆ«nten die aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.

Voor de gene die nog vol vragen zit kan terecht bij de Glasvezelwinkel die zaterdag geopend wordt aan de Pastoor Vranckenlaan. Ook kan men terecht voor advies bij hun abonnement bij de winkel van het Expertteam aan de Rijksweg in Reuver.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/6ICLnbE3a3E?fs=1″ vars=”ytid=6ICLnbE3a3E&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6712″ /]

Tummers advertentie

Tagged