Paarden dood door verwaarlozing

112 Beesel Nieuws

De dierenpolitie onderzoekt de verwaarlozing van paarden in een wei in het buitengebied Ouddorp bij Beesel. Twee paarden zijn inmiddels overleden. Tegen de 62-jarige eigenaar uit Swalmen wordt proces-verbaal opgemaakt heeft de politie laten weten.

De politie werd geïnformeerd door mensen die zich zorgen maakte over de gezondheid van de paarden. Nadat bij de dierenpolitie informatie binnenkwam over vermagerde paarden nam de politie donderdag poolshoogte bij de wei. Agenten troffen drie paarden aan, waarvan er twee sterk vermagerd waren. Een dierenarts werd gewaarschuwd om de dieren te helpen. Die hulp mocht niet meer baten. Beide paarden zijn donderdagavond overleden. Eén van de paarden kon niet meer staan en lag in de blubber te sterven. De dierenarts heeft nog een injectie met glucose toegediend, maar ook dit gaf het paard (2 jaar) geen kracht meer om op te staan.

De dierenpolitie stelt samen met de Landelijke Inspectie Dierenbescherming een onderzoek in naar de precieze doodsoorzaak. Aanstaande dinsdag wordt de fokkerij van de Swalmenaar bezocht, daar zou hij nog ruim 30 paarden hebben staan. De inspectie gaat de totale bedrijfssituatie opnemen.

Tummers advertentie

Tagged