Warme bijeenkomst St Maarten in Reuver

Offenbeek Reuver

Bij de St. Maarten optocht in Reuver en Offenbeek is zondagavond een ongekende hoge opkomst in de stoet mee gelopen. Honderden danwel duizenden kinderen verzamelde zich naast de optocht route door Reuver en Offenbeek. Vrijwel ’t hele dorp was uitgelopen om mee te lopen in de optocht en het grote vuur te ervaren aan de Bergerhofweg in Reuver.

Volgens Onofficiële telling verzamelde zich tussen de 4 en 5 duizend kinderen en ouders zich rondom de brandstapel. De stapel werd traditioneel aangestoken na de uitvoering tussen “De laame en de sjeale”.  Ook werden er zoals gebruikelijk oliebollen uitgedeeld.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/gsdQOQIQXas?fs=1″ vars=”ytid=gsdQOQIQXas&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8352″ /]

Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie