Mogelijk illegale dierenhandel opgerold in Reuver

Nieuws Reuver

De recherche milieuteams van de politie in Noord-Holland en Utrecht hebben maandag in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vier mannen aangehouden in een internationaal onderzoek naar illegale dierenhandel. De mannen worden ervan verdacht dat zij een criminele organisatie vormen, die zich op grote schaal bezig houdt met wereldwijde illegale dierenhandel, het witwassen van de inkomsten daaruit en valsheid in geschrift. Daarnaast hebben verdachten vermoedelijk de Europese regels overtreden, die verspreiding van dierziekten zoals vogelgriep moeten tegengaan.

Op de Rijksweg in Reuver werd maandagochtend mogelijk een inval en arrestatie gedaan. Het Openbaar Ministerie kan en wil dit niet bevestigen, “Dit doen wij om de herleidbaarheid van de verdachten onbekend te houden” aldus een voorlichter van het OM.

De politie en de NVWA doorzochten negen bedrijven en woningen in de provincies Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Utrecht. In voorgaande weken zijn er al twee doorzoekingen in Oost-Europa geweest waarbij administratie in beslag is genomen. De hoofdverdachte heeft een legale dierenhandel, maar het vermoeden is dat hij daarnaast ook op illegale wijze handelt. Hij zou handelen in dieren waarvan de legale herkomst niet vast staat.

Een getuige heeft aan Ruiver.nl laten weten dat er rond de maandagochtend uren lang onderzoek is geweest bij een pand aan de Rijksweg waarbij politie en mogelijk de milieuteams bij betrokken waren.

Tummers advertentie

Tagged