Lees-Eten twee met Mac van Dinther

Events Reuver

De edele kookkunst en de schone letteren hebben al heel lang een hele hechte relatie. En ook de culinaire journalistiek is uitgegroeid tot een bijna literair fenomeen. Vooral in de laatste decennia is er in dag- en weekbladen steeds meer aandacht voor koken en eten. Brasserie De Vertraging in Reuver en Eskacé, hebben in dat kader met een nieuw initiatief ontwikkeld: Lees- Eten.

Bij de tweede aflevering, op donderdag 22 november, is Mac van Dinther te gast, culinair medewerker van de Volkskrant. Verleden jaar publiceerde hij Ons eten; het ware verhaal van de Nederlandse maaltijd. Dat is eigenlijk geen kookboek maar een leesboek, met foto;’s van de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tony Le Duc, die het boek ook uitgaf.

De kok van De Vertraging maakt voor Lees-Eten driegangen diner met gerechten, waarvan het recept terug te vinden is in Ons eten. Uiteraard zal de auteur een toelichting geven over boek en menu.

De avond met Mac van Dinther wordt gepresenteerd door Peter Winkels, die passende literaire teksten zal voordragen.

Voor reserveringen zie www.devertraging.nl, 22 november, 19.00 uur.

Tummers advertentie

Tagged