Twee gestolen fietsen op station tijdens informatiemarkt

112 Gem. Beesel Nieuws Reuver

Tijdens de informatiemarkt die werd georganiseerd in samenwerking met Veolia, gemeente Beesel & de politie zijn twee gestolen fietsen aangetroffen. Op de informatiemarkt gaven medewerkers van het Centrum Fietsdiefstal informatie over hoe u uw fiets veilig plaatst op het station en hoe u fietsdiefstal kunt voorkomen.

Jaarlijks worden er bij de stations aan de Maaslijn (spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen) een kleine 700 fietsen en bromfietsen gestolen. Reden voor de gemeenten aan de Maaslijn en de regiopolitie om hier aandacht aan te besteden. Dit doen ze door middel van de campagne ‘Stop Fietsdiefstal’.

Met scanners werden ook alle gestalde fietsen gecontroleerd. Fietsen die een barcode of chip hadden werden gescand. Twee fietsen stonden geregistreerd als gestolen. De politie heeft de fietsen in beslag genomen en zal contact op nemen met de rechtmatige eigenaren. Het is dus verstandig om altijd aangifte te doen bij diefstal van uw fiets. Echter is het wel belangrijk dat uw fiets een chip en/of een code in de fiets heeft.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ standard=”http://www.youtube.com/v/f6HnW5iJO3I?fs=1″ vars=”ytid=f6HnW5iJO3I&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9579″ /]


Foto’s: David Dunnaway

 

Tummers advertentie

Tagged