Aanhoudingen en zoekingen in onderzoek overval

Nieuws Reuver

De politie heeft maandagmorgen drie personen aangehouden in het kader van een groot rechercheonderzoek dat is opgestart na een overval op een Duits echtpaar op de Spoorstraat in Venlo. Tijdens de overval (5 januari 2012) werd een groot geldbedrag buitgemaakt. Later bleek dat de personenauto die hierbij is gebruikt ook bij andere misdrijven, waaronder een inbraak in een tankstation in Gennep, is gebruikt.

De verdachten die nu in het rechercheonderzoek zijn aangehouden zijn een 20-jarige man uit Venlo, 48-jarige vrouw uit Reuver en een 23-jarige vrouw uit Baarlo. Er wordt door de politie onderzocht wat de rol is van ieder met betrekking tot verschillende strafbare feiten.

In vijf verschillende woningen zijn maandag doorzoekingen gehouden. Het betreft huizen aan de Spoorkamp, Wederikstraat en Sint Annastraat in Reuver, Karbindersstraat in Venlo en Kruisstraat in Baarlo. Tijdens deze zoekingen werd er vooral gezocht naar spullen die mogelijk een relatie hebben met de strafbare feiten die gepleegd zijn, bijvoorbeeld geld. De doorzoekingen werden gehouden onder toezicht van de Rechter Commissaris en Officier van Justitie. De politie doet geen uitspraken over wat er tijdens deze zoekingen is aangetroffen. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast. Meerdere aanhoudingen worden in het kader van het onderzoek niet uitgesloten.

Tummers advertentie