“College Roermond zonder VVD”

Regio Roermond

Roermond krijgt een nieuwe coalitie waarin de VVD ontbreekt. CDA, PvdA en vijf kleine partijen moeten het nieuwe college gaan vormen, luidt het advies van informateur Yvonne van Rooij.

Drie formateurs moeten nu de leiding nemen in de onderhandelingen over een coalitieakkoord tussen CDA, PvdA, Demokraten Swalmen, GroenLinks, Stadspartij Roermond, D66 en Roermond Sociaal. Het huidige coalitieakkoord blijft het uitgangspunt, maar wordt voorzien van ‘accenten waarin partijen zich herkennen’, laat Van Rooij weten.

In Roermond ontstond eind oktober een bestuurscrisis toen VVD-wethouder Jos van Rey ontslag nam wegens corruptieverdenkingen. Ook de twee andere VVD-wethouders legden daarop hun functie neer.

De VVD vormde voorheen een coalitie met CDA en PvdA, met gedoogsteun van de lokale Partij voor de Eenheid. De VVD vormt met elf van de 31 zetels veruit de grootste partij in de gemeenteraad van de Limburgse stad. De nieuwe coalitie heeft zestien zetels in de raad.

Tummers advertentie

Tagged