Flinke vertraging op spoor door bladeren

Reuver

Bladeren op de rails in combinatie met dauw hebben donderdagochtend vertraging veroorzaakt op de Maaslijn. Volgens Veolia blies de harde wind van woensdagavond veel bladeren van de bomen. Daarnaast was het donderdagochtend uitzonderlijk vochtig, met veel dauw. De rails werden op sommige plaatsen daardoor zo glad, dat de treinen moeite hadden met optrekken en afremmen.

De gehele dag reden treinen met vertraging op de Maaslijn. Donderdagavond raakte diverse wissels en seinen tussen Reuver en Venlo ontregeld, waardoor er geen treinverkeer mogelijk was. Veolia zette bussen in om passagiers tussen Venlo en Reuver te vervoeren. Tussen Reuver en Roermond reed wel steeds een stoptrein.

Veolia zegt dat het om een natuurverschijnsel gaat, waar weinig tegen te doen is. Omdat de meeste bladeren inmiddels van de bomen zijn, verwacht het vervoersbedrijf de komende dagen geen problemen meer.

Tummers advertentie

Tagged