Grote hennep vangst in Swalmen

112 Regio Roermond

Donderdagmorgen heeft de politie bij een woning aan de Gevaren in Swalmen een professionele hennepplantage aangetroffen. Beide bewoners zijn aangehouden. Na diverse tips over de aanwezigheid van een hennepplantage startte de politie met een onderzoek.

Uit de meting door het energiebedrijf bleek dat er sprake was van illegaal aftappen van stroom. Bij de controle bleek donderdagmorgen dat in een ruimte, direct grenzend aan de woning een zeer professionele hennepkwekerij was ingericht. In totaal ruim 1200 planten stonden in bloei.

Bij binnenkomst zagen de agenten dat er CO2 generatoren stonden opgesteld. De brandweer werd hierop gealarmeerd om te meten of er sprake was van een gevaarlijke hoeveelheid CO2. Nadat het sein “veilig” werd afgegeven is de plantage ontruimd. De ruim 35 kg hennep die in beslag werd genomen heeft een geschatte waarde van 100.000 euro. De beide bewoners, een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Tummers advertentie

Tagged